top of page

Diplomerad Kroppsterapeut

Certifierad 100% Success Coach

Jeanette Andersson


Vem är då jag undrar ni kanske. 

Jag är född 1963, född och uppvuxen i Stockholm.

Flyttade ifrån Storstadens puls -98. 

Rest över världen både i jobb och privat. 

Ständigt utbildat mig och följt mitt hjärtas egna vägvisare genom livet. Positiv glad och nyfiken är nog tre ord som beskriver mig väl.

Ser mitt arbete som oändligt, man kan aldrig bli färdigutbildad. Det går inte att lära sig allt, eller?!  

Lever varje dag i ständig utbildning................

 För varje ny människa jag möter är unik med sina berättelser om livets berg och dalbanor. 

Det är kul spännande och intressant att få va delaktig i den färden.

Inspirerande och fantastiskt att ha äran att få träffa

er alla fina människor som korsar min väg, 

och förhoppningsvis kan jag hjälpa till med att göra skillnad just för dig.Varför Zonterapi/ Reflexologi ?


Zonterapi/Reflexologi  är en alternativ behandlingsmetod som bygger på att kroppens alla delar finns representerade i fötter, händer, ansikte och öron.

Genom att på olika sätt behandla dessa reflexzoner i t.ex fötterna så hjälper man kroppens självläkningsförmåga.

Obalans och blockeringar i kroppen kan ofta ge symptom som värk, stelhet, infektion, inflammation eller till och med oro.

Genom tryck, drag, noppning och massage stimulerar man olika funktioner i kroppen som bidrar till läkning och att man mår bättre.

Zonterapi/Reflexologi rensar också bort slaggprodukter, stärker ditt immunförsvar, minskar stress och får kroppen att slappna av. Den är därför en utmärkt behandlingsform då kroppen är sliten och dränerad på energi. I denna metod lokaliseras problemområden samtidigt som man behandlar dem. Dessa är känsliga för tryck och det gör mer eller mindre ont vid tryck.

Zonterapi / Reflexologi har många fördelar. Den är skonsam, kräver inga kirurgiska ingrepp, ger alltid en positiv effekt på kroppen samtidigt som man fokuserar på det som är problemet. 

Man behöver inte ha nåt specifikt problem för att ta Zonterapi/Reflexologi utan man kan ta regelbundna behandlingar  i förebyggande syfte. Genom regelbundna behandlingar vitaliseras din kropp och stressnivån sänks.

Zonterapi / Reflexologi är ingen "Qvick fix" behandling utan ofta krävs ett par behandlingar för att komma åt problemet.

Med Zonterapi / Reflexologi kan man få hjälp med bland annat;

* Hormonella obalanser, oregelbunden och smärtsam menstruation, klimakteriebesvär, barnlöshet.

* Mag-tarmproblem och urinvägsproblem.

* Huvudvärk / migrän, bihåleproblem.

* Stress, utmattningstillstånd, oro och sömnlöshet.

* Olika smärttillstånd både akuta och kroniska besvär.


Varför Öron akupunktur


Öron akupunktur är en bra metod för att exempelvis lindra smärta, reducera sömnproblem och stress, påskynda självläkning av sjukdomar och skador. Minska abstinenssymtom och även mot allergier, oro, förkylning och utbrändhet. Dessa är bara några  av flera saker som går att behandla. Modern forskning bekräftar att öron akupunktur har en mycket smärtlindrande effekt och lindrar vid ångestrelaterade  sjukdomar. Ytterörats punkter motsvarar nämligen kroppens olika delar och organ.

När en reflexpunkt på örat stimuleras får det då en effekt på motsvarande organ via nervbanor och meridianer. Forskare menar också att öron akupunktur verkar ha bättre effekt på oro, stress, nedstämdhet, och sömnbesvär än vad kroppsakupunktur har. Öron akupunktur verkar vara mest effektiv vid smärtbehandling, men också vid behandling av olika typer av missbruk. Här kan du även få behandling enligt NADA metoden. 

Förutom de exempel jag redan nämnt så har man fått goda resultat med öron akupunktur även på astma, eksem, ishias, gynekologiska besvär, huvudvärk/migrän, matsmältningsbesvär, ryggskott och under och över vikt. 


Varför Lymfmassage ?


Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Om lymfsystemet inte fungerar optimalt så kan det orsaka stora problem i vår kropp.

Stagnerande lymfsystem

Om lymfsystemet inte fungerar som det ska, så kan det dels innebära att lymfvätskan inte renas ordentligt från virus, bakterier, andra skadlig mikrober och avfallsprodukter, vilket gör att dessa stannar kvar i vår kropp. Det kan även innebära att lymfvätskan inte sugs upp, vilket leder till vätskeansamlingar i kroppen som kan orsaka svullnad och ömhet. Det kan även bildas fibroser/celluliter som är en förtätning av fettväven som bildas när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop, vilket försämrar flödet ytterligare.

Orsaker till stagnation i lymfsystemet kan vara:

Ärr

Skador, även gamla brännskador

Dålig kost och livsstil

Stress

Att man dricker för lite vatten

Brist på rörelse/motion

Genetiska anlag för trögt lymfsystem

Kläder som stramar åt på fel ställen som hämmar lymfflödet


Symptom som kan tyda på trögt lymfsystem är :

Svullnad i olika kroppsdelar

Att man känner sig trött och tung i kroppen

Oförklarlig värk i kroppen

Ofta återkommande infektioner/förkylningar

Domningar i fingrar, händer och armar

Yrsel, huvudvärk

Att man lätt får träningsvärk

Celluliter

Oren och svullen hy

Problem med bihålorna

Slembildning

Spänningar i nacken

Svullna lymfkörtlar

Dålig blodcirkulation

Att man lätt känner sig frusen

Sömnproblem

Stress/oro i kroppen

Att rena och stödja lymfsystemet

Torrborstning är något som använts väldigt länge för att främja cirkulationen och lymfflödet. Det hjälper även till att avlägsna döda hudceller så att kroppen lättare kan göra sig av med avfall den vägen. Det ger dessutom liv åt huden och gör den fantastiskt len. När du gör torrborstning så vill du välja en borste tillverkad av naturhår ämnad för just torrborstning. I början kan borsten kännas hårda mot huden, men den vänjer sig snabbt. 

Egenvårds Lymfmassage är något som man kan göra själv hemma som en daglig rutin för att hjälpa flödet att röra på sig. Genom lätta och långa strykningar över hela kroppen hjälper du lymfflödet i riktning mot ljumskarna, armhålorna och bröstbenet där vi har ansamlingar av lymfknutor. Efter din första Lymfbehandling  här så får du med dig ett egenvårdsprogram som är lätt att göra hemma, och självklart visar jag dig i lugn och ro HUR du ska göra, innan du går.


Lymfmassage fungerar fantastiskt bra för att mjuka upp bindväven och öka flödet så att man kan få bukt med fibroser/celluliter.

Djupandning är ett effektiv redskap för att stödja lymfsystemet eftersom andningen har väldigt stor betydelse för lymfan. Djupandning får lymfvätskan att röra på sig, samtidigt som kroppen syresätts bättre.

Motion, att vara fysiskt aktiv, promenader, speciellt att hoppa med hopprep, eller på studsmatta och simma är riktigt bra för att få igång lymfflödet. 

Bastubad stödjer kroppens reningssystem och sätter igång cirkulationen. När du bastar så svettas du ut toxiner och avfall, vilket reducerar skräp och slagg i lymfan och resten av kroppen.

Varma bad stödjer liksom bastubad kroppens reningssystem och sätter igång cirkulationen och lymfan. Lider du av stelhet och svullnad orsakad av vätskeansamlingar kan epsomsalt eller döda havet salt i badet vara mycket effektivt.

Duscha varmt/kallt hjälper till att få igång cirkulationen i kroppen, vilket hjälper lymfan att röra på sig. Lymfknutorna utvidgar sig av det varma och drar ihop sig av det kalla.

Hälsosam kost med fokus på antiinflammatorisk kost, främjar kroppens friska processer. Ju renare och näringsrik din kost är, ju mindre kemikalier och skräp får du i dig och desto bättre kan ditt lymfsystemet fungera.

Örter så som maskrosrot, astragalus, echinacea te, och ringblomma är exempel på örter som länge använts traditionellt för att rena lymfan så att avfallet lättare kan lämna kroppen. Dessa örter speciellt maskrosextrakt hjälper även till att driva ut överskottsvätska som lagrats i kroppen. En produkt som Water Away kan vara ett annat bra alternativ. Den innehåller en kombination av 11 olika växtextrakt, mineraler och vitaminer som inkluderar maskrosrot, grönt te, buchu-blad, spansk peppar, enbär, druvkärnor, vattenmelon, tranbär, äppelcidervinäger, kalium och vitamin B6. Tillsammans bidrar dessa till att hjälpa kroppen att göra sig av med överflödig vätska och samtidigt tillföra viktiga vitaminer och mineraler som behövs för en hälsosam vätskebalans i kroppen.

Äppelcidervinäger bidrar till att basa upp kroppen och är ett traditionellt sätt att rena lymfsystemet och hjälpa kroppen att föra ut slagg. Blanda 1 tsk – 1 msk med vatten och drick på morgonen innan frukost och på kvällen innan du går och lägger dig. Använd gärna en äppelcidervinäger som är ekologisk, ouppvärmd, ofiltrerad, opastöriserad och som innehåller något som kallas ”mamman” (The Mother). Bragg äppelcidervinäger är här ett riktigt bra val.

Vatten i tillräckliga mängder har stor betydelse för ett välfungerande lymfsystem, eftersom lymf flödet försämras när man blir uttorkad. 

bottom of page