top of page
Hälsosamma näringsdrycker
Citrus Fruits
PCIMG_2022-11-16_15-21-54_edited.jpg

Avokado Teé

AVOKADO TEÉ  på kärnan(organiskt odlad) SÅ HÄR GÖR DU; Ta kärnan/fröet ur avokadon. Koka upp ca 5dl vatten med lock på, lägga i avokado kärnan/fröet i det kokande vattnet ( med en sked så du inte bränner dig). Sätt på locket. Koka fem minuter.Ta upp kärnan/ fröet (med skeden) skala av det brunlila höljet, dela sen kärnan/ fröet med en kniv i fyra delar, lägg tillbaka kärnan/fröet sen i det kokande vattnet. Koka ytterligare i fem minuter med locket på. Därefter dra av kastrullen från plattan. Låt svalna till du får en lagom dricktemperatur. Låt locket vara på hela tiden. När du sen häller upp Tea´t så är färgen allt från rosa till mörkrosa/lila.Tillsätt gärna lite pressad citron i Tea´t Drick och njut av ett väldigt näringsrikt och hälsosamt Tea som;• Boostar ditt immun system• Sänker dåligt kolesterol i kroppen• Har Antiinflammatoriska egenskaper• Ger dig det livsnödvändiga kaliumet• Hjälper till med matsmältningen• Ser till att du får i dig nyttiga OMEGA 3 fettsyror• Ser till att du får i dig antioxidanter som kan förhindra typ 2 diabetes. Så släng INTE kärnan/ fröet längre. Och om du inte använder den direkt så lägg i ett glas i kylskåpet för att använda senare tillfälle men inom 2-3 dagar. Men som ALLTID är det viktigt att du äter så bra och näringsrik kost som möjligt.Att Undvika processad mat och undvika konserveringsmedel i köpta produkter är en självklarhet för att kroppen ska må så bra som möjligt. Och som jag alltid hävdar; från NATURENs skafferi till NATUREN = människan, är ju alltid det bästa för oss.Att undvika socker och kolsyrat vatten är även det hälsogörande för kroppen.Ps. Avokadon kan du äta precis som du vill sen.Men För att göra det hälsosamma Tea´t så används BARA kärnan/ fröet 😊Lycka till. Ta hand om DIG! 

IMG_20221202_151557_760 - kopia.jpg

Rödbetans hälsokraft

Om Rödbetans värde IMMUNBOOSTANDE SMOOTHIE RÖDBETA , skölj den i en skål med lite bikarbonat och vatten för att bli av med skräp och gifter.Skiva rödbetan  och lägg sen i en MIXER. Rödbetan hjälper magens matsmältning och allmänna funktioner,sänker det dåliga kolesterolvärdet i blodet,hjälper till att gå ner i vikt om man önskar det eller bara bibehålla sin vikt som man är nöjd med. ÄPPLE, skölj den i en skål med lite bikarbonat och vatten för att bli av med skräp och gifter.Skiva äpplet och ta bort kärnhuset. Lägg sen i MIXERN. Äpplet är packat med hälsosamma flavonoider och rik på fibrer, hjälper till att bränna fett, innehåller pectin, gör så att du känner dig mätt många timmar. MOROT, skölj den i en skål med lite bikarbonat och vatten för att bli av med skräp och gifter.Skär den i skivor och lägg i MIXERN. Morot, Innehåller viktig Vitamin A, hjälper till att balansera blodsockret/ insulinet i kroppen, hjälper till att smälta bukfettma.= det vita fettet. KANEL,  här gör du som du vill , använd antingen en kanelstång eller så en 1/2 -1 matsked malen kanel. Lägg i MIXERN. Kanel, inflammationshämmande, hjälper till att reglera fettet i kroppen, kan sänka blodtrycket, hämmar magsårsbakterien Helicobacter pylori att frodas, även kanelen sänker det dåliga kolesterolet  i blodet GÖR DENNA MIXERN och DRICK gärna en morgon och kväll. tills du nått önskat resultat med din kropp, alternativt  en gång per dag. All ingredienser ska användas råa i mixern. Tillsätt vatten efter din egna önskan på tjocklek av smoothien ( efter du mixat) innan du dricker den.Ta hand om dig inifrån, och Lycka till.

Screenshot_20210527-015503_Google_edited.jpg

Sköldkörtelsmoothie

Immunboostande SKÖLDKÖRTEL Smoothie 

 

​Smoothies är ett bra sätt att få i sig en mängd olika välgörande ingredienser på en gång. Den här sköldkörtelläkande smoothien kan anpassas med vilken  välgörande mat du vill (se de föreslagna tilläggen), och den kommer bara att vara fantastisk för dig! Använd MINST morot, ananas, rödbeta och citron ....... eller blanda varierat av dessa nedan beskrivna ingredienser varje dag....

 

Sköldkörtelboostande smoothie Beroende på vilket av tilläggen du använder kommer denna smoothies fantastiska egenskaper att variera.

 

Men alla är bra!  

 

Ananas har ett verksamt enzym ( bromelain) som är mycket kraftfullt och väldigt användbart för kroppen. Enzymet bryter till och med ner proteiner och har en förmåga att också städa dina kärl från plack. Det här minskar inflammationer och förbättrar hjärt och kärlhälsan ordentligt. Forskare har funnit att Ananas också innehåller 2 molekyler; proteasenzymer; CCS och CCZ- som bekämpar cancer.Att äta Ananas ger dig mycket fibrer och C -vitamin också rekommenderar det för alla med förstoppning bla.

 

Citron innehåller citronsyra, magnesium,, bioflavoider, vitamin C, pektin, kalcium, kalium, ,limonen. hjälper till i ditt immunförsvar och bekämpar infektioner.

Citroner är en väldigt bra alkalisk frukt du kan äta/ dricka varje dag. och din matsmältning förbättras därför att citron ökar produktionen av galla som bryter ner mat och fett.

 

Morot förser oss med massor av Beta-karoten, det gulröda färgämnet som omvandlas till vitamin A i kroppen. En enda morot kan täcka dagsbehovet av A-vitamin. A-Vitaminet är bra för vår syn, hudfärg OCH FORTPLANTNINGförmåga. Det har också stor betydelse för hur cellerna i våra slemhinnor och hud fungerar. Så vill du behålla bra syn? ät då minst en morot om dagen, eller ha den i en smoothie varje dag.

 

Rödbeta mättar bra samt har massor av bra hälsoeffekter,( se ovan) Den ökar prestationen håller nere blodtrycket OCH hjälper till med att bilda nya celler fortare. Fullproppad med antioxidanter som bland annat ger skydd mot hjärtsjukdomar och övervikt bland annat.

 

Mango innehåller en enorm mängd karoten för att återställa mjälten och levern, ge näring åt hjärnan och rensa lymfsystemet från virala avfallsgifter. Mango förser oss också med bioaktivt magnesium och glukos som lugnar nerverna och hjälper till med sömnproblem som tex är orsakade av EBV.

 

Bananer förser oss med aminosyror och rätt sorts kalium för att återuppbygga signalsubstanser efter att de har blivit utbrända av virala neurotoxiner. De är också kraftfulla för sina antivirala och antiinflammatoriska egenskaper. Bananer är en underbar kalciumkälla eftersom träden växer i kalciumrik jord och de är också ett utmärkt verktyg för hypoglykemi, eftersom de hjälper till att balansera blodsockret. Oroa dig inte för modeflugan som säger att bananer har för mycket socker. Deras fruktsocker är faktisk kritisk hjärnföda, plus att det är bundet till aminosyrorna och mineralerna som ger bananer deras livsförändrande näring.

 

Spenat skapar en alkalisk miljö i kroppen och ger mycket absorberbara mikronäringsämnen till nervsystemet. Denna underbara lummiga bladgrönsak binder till och tar bort det geléliknande virala avfallsmaterialet i levern som kan bidra till mystisk viktökning och mystiska hjärtfladder. Särskilt bra på att föryngra huden och vända på tillstånd som eksem och psoriasis. Ruccola minskar knölar, tumörer och cystor i sköldkörteln (både cancerösa och godartade) och hjälper till att förhindra EBV-relaterad sköldkörtelcancer i första hand. Ruccolans fytokemiska föreningar kommer in i sköldkörteln och föryngrar vävnaden där samtidigt som de minskar sköldkörtelärrvävnaden. Dessa föreningar pressar också ut gamla förvaringskärl med sköldkörtelmedicin från levern.

 

Atlantiska havsgrönsaker (särskilt dulse och kelp): Precis som vi tar jod på sår, är jodhalten i atlantiska havsgrönsaker som dulse ett antiseptiskt medel för sköldkörteln – när den tränger in i körteln blir den en av sköldkörtelns mest kraftfulla stridsmekanismer jämte zink. Som tur är innehåller dulse och andra havsgrönsaker också en del zink. Dessa två värdefulla mineraler som fungerar tillsammans kan stoppa en virusinfektion i sköldkörteln, vilket minskar en pågående tyreoidit (inflammation i sköldkörteln). Havsgrönsaker hjälper också till att skydda sköldkörteln från strålningens effekter, tar bort strålning från sköldkörteln och förhindra sköldkörtelcancer.

 

Ingefära hjälper till med näringsupptag och lindrar spasmer. Laddad med sin egen signaturvariant av biotillgängligt C-vitamin, är ingefära också ett kraftfullt antiviralt medel. En av ingefärans speciella egenskaper är dess förmåga att föra kroppen ur ett reaktivt tillstånd genom att lugna nerver och muskler. Ingefära hjälper till att ge balans och homeostas till sköldkörteln, höjer upp den om den är hypo och lugnar ner den om den är hyper.

 

Apelsiner är en rik källa till kalcium, vilket är avgörande när din kropp behöver mineralet för att blockera EBV från att orsaka sköldkörtelskador. Att få i sig mycket biotillgängligt kalcium – den bästa källan är citrus – förhindrar din kropp från att behöva utnyttja kalciumreserverna i dina ben. Apelsinernas och mandarinernas C-vitamininnehåll är också ett verktyg mot EBV, som hjälper till att återuppliva levern från EBV-skador och rena organet från fett och EBV-skräp, vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

 

Koriander är en mirakelgörare mot EBV. Kritisk för att binda till  sig de giftiga tungmetallerna som kvicksilver och bly som matar viruset. Binder även till EBV-neurotoxiner som, när de är lösa i ditt system, kan orsaka stickningar och domningar, värk och smärta, inflammation, depression och ångest. Aloe Vera gel från ett färskt aloeblad är ett underbart antiviralt medel som också spolar ut gifter ur blodomloppet och kroppen, och hjälper till att rensa levern specifikt från gifter som bekämpningsmedel och mediciner.

 

Aloe Vera stödjer binjurarna och drar ut strålning från sköldkörteln. Hallon är fantastiskt avgiftande för hela kroppen, rik på antioxidanter som specifikt tar bort EBV:s biprodukt och andra virala skräp från blodomloppet, vilket möjliggör enklare övergripande rengöring.

 

Hallon tenderar också att binda till och ta bort orenheter som levereras till tarmkanalen av en lever belastad av viralt avfall. Lär dig mer om de livsmedel som stöder läkning av sköldkörtelproblem och många andra symtom och tillstånd Sköldkörtelns hemlighet.

 

Basingredienser förutom citron,morot,rödbeta ananas som du kan använda en st av/ 1/4-1/2 ananas:4,8 dl mango (färsk eller fryst)1 banan2,4 vattenFöreslagna läkande tillägg:4,8 dl spenat1,2 dl ruccola1 tsk kelppulver1,3 cl ingefära, skalad1 apelsin, pressad1,2 dl koriander1,2 dl aloe vera gel1,2 dl hallon Gör så här:Kombinera tex mangon och banan med 1-2 dl vatten eller mer efter mixad kombination och tycke på tjocklek av smoothie, i en mixer. Lägg till något av de föreslagna tilläggen i olika kombinationer. För att få ut de mest läkande fördelarna av denna smoothie, lägg till alla föreslagna tillägg. Mixa tills det är slätt. Servera och njut!Tips:Var kreativ och lek med olika smakkombinationer.

 

Jag rekommenderar att du provar tilläggen i ingredienslistan (inklusive apelsinjuice, koriander, spenat, ruccola, hallon och aloe vera) ovan som en startpunkt.1-2 portioner Lycka till !

Ta hand om din egna hälsa.

 

Persiljan_edited.jpg

Nyttiga persiljan

Persiljevatten / Tea Att koka Persiljevatten för att rensa och stärka sina njurar är alltid till sin fördel att göra emellan varven eftersom Njurar precis som vår Lever är vår soptunna i kroppen. Särskilt viktigt när mycket mediciner intas, vid stress, vid urinvägsinfektion eller annan svaghet i njurarna.

 

RECEPT; Koka upp en liter vatten, lägg i en knippe färsk persilja. Koka ca 10 minuter under lock. När den svalnat slå av persiljan och du har en dryck att dricka, ett glas om dagen till litern är slut. Sen kan man upprepa detta med jämna mellanrum. Alternativt drick varmt som ett tea.

 

Att äta persiljan också hjälper din njurhälsa. Persilja är en av de mest använda växterna för att förbättra njurhälsan. Den är vätskedrivande och stimulerar njurfunktionerna, vilket hjälper njurarna att lättare rena och avgifta din kropp.Den har även ett högt kalium innehåll, vilket hjälper till att reglera högt blodtryck. Men om du har en tendens att lida av njursten rekommenderas det att du inte äter persilja varje dag, eftersom den innehåller mycket oxalsyra. Så rensa bort njurstenen först med förslag; grönsaken rättika / rättikajouce.

 

Varför är Persilja så nyttigt i allmänhet ? Om du inte äter speciellt mycket persilja rekommenderas att du börjar. Kan hjälpa din benhälsaNågot som inte alla vet är att brist på vitamin K är kopplat till en större risk för benfraktur. Vi vet alla hur viktigt det är att få i sig tillräckligt med fosfor, kalcium, C-vitamin och B-vitaminer. Men vad tror du om att lägga till vitamin K i dina rätter?

Att äta persilja regelbundet ger dig en stor mängd vitamin K som förbättrar din benhälsa, då örten fungerar som en proteinmodifierare. Persilja ökar samtidigt absorptionen av kalcium, och minskar mängden kalcium som försvinner genom urinen. Att göra det till en vana att alltid leta efter färska, naturliga livsmedel håller dig frisk. Börja med att använda persilja till fisk, grönsaker och naturliga juicer. Hjälper dig att reglera dina blodsockernivåer.

 

Persilja är rik på en speciell flavonoid som kallas myricetin, som hjälper till att reglera dina blodsockernivåer. Den minskar även insulin resistans och har antiinflammatoriska egenskaper. Det hjälper dig att reglera antalet lipider i blodet. Tack vare dessa egenskaper motverkar du inte bara diabetes, utan tar även hand om din kardiovaskulära hälsa genom att minska artärinflammation. Prova att dricka te med persilja och citron efter dina måltider! Väldigt bra vid anemi och utmattning .

Persilja är bra i kosten, speciellt om du har brister, anemi eller går igenom en period av mycket stress. Örten är rik på A-vitamin, B-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6 och B9), folsyra och vitamin K. Den ger dig samtidigt mycket kalium, kalcium, zink, fosfor, järn och magnesium. Kom alltid ihåg att du får mest näringsämnen genom att äta dina örter råa, det stärker ditt immunförsvar.

 

Du borde alltid ha persilja i köket, för tack vare det höga C-vitamininnehållet kan den också stärka ditt immunförsvar. Detta är framförallt viktigt om man av någon anledning lider av nedsatt immunförsvar. Det är även intressant att veta att örten har en kemisk komponent som kallas apigenin. Det finns inga studier som ger stöd åt denna idé, men vissa hävdar att det hjälper med att motverka cancer. Vi vet dock att det är en kraftig antioxidant som kan motverka virus och bakterier. SÅ använd persilja i dina soppor, sallader och såser Samt koka persiljevatten/Tea !

Fördelarna kommer att göra det värt besväret.                    Ta hand om din egna hälsa, Lycka till !

 

Banan Tee
 

Skölj en banan med sitt skal på noga skrubba gärna med lite bikarbonat på skalet så smuts och gifter avlägsnas (även ekologiska), skölj, se till att ta bort små plastetiketter.

Skär av båda ändarna, skär bananen (med sitt skal på) så du får 3 bitar eller fler mindre bitar, helt upp till dig. 

Koka upp 1 liter vatten, lägg ner bananbitarna, koka i 15 minuter.

Även i denna dryck kan du lägga i en halv/ hel kanelstång när du kokar bananen.

Nu har du kokat ditt välgörande Banan Tea. Drickes med fördel på kvällen eftersom det ger en lugnande effekt och man får då bättre sömn.

Lindrar stress och sömnlöshet eftersom den innehåller bland annat Tryptofan som är en aminosyra som gör att serotoninet ökar i kroppen, därav bättre sömn.

Innehåller även vitamin C, lite järn, B6, kalcium, kalium och magnesium

Drick en timme innan läggdags. 

Super gott så PROVA ! Du kommer inte ångra dig.

Kroppen kommer älska dig att få en lugn natts sömn

Bättre än insomningsmedicin som bara belastar din lever, eller hur?!

Här en dryck som hjälper Lymfsystemet att rensa ut slagg och gifter ur ditt lymfsystem.

 

Koka detta och drick 1 liter/ dag i 3 veckor sen gör du ett uppehåll.

 

När du nu kommer göra din EGENVÅRD och dricka detta så får en snabbare tömning ur ditt eventuellt stagnerande lymfsystem och få lite mer fart på systemet.

Du kommer förmodligen kissa och bajsa, du kommer känna dig fräschare.

Egenvård plus dryck blir bonuseffekten att du kommer känna dig piggare och fräschare i kroppen.

 

Ca 3-5 lagerblad   (beroende på storlek)

Ca 3-5 kryddnejlikor

Ca 2-3 stjärnanis

 

Tillägg om man vill

1 st kanelstång

1 st skuren bit " färsk ingefära" efter ditt egna tycke och smak. 

Dessa 2 ingredienser till drycken gör att den också hjälper till att driva ut inflammationer och hjälper till med matsmältningen.

 

Så koka upp ca 1- liter vatten lägg i kryddorna koka Ca 5 minuter. Ställ åt sidan och låt allt dra I 15 minuter.

 

Färdig dryck sen att dricka som tee, eller avsvalnade dryck som rumstempererad.

Kom ihåg att inte dricka iskalla drycker, det blir bara jobbigt för ditt system.

Lycka till med din Egenvård och Dryck för att hjälpa dig till självhjälp att rensa ut skräp ur din kropps lymfsystem

 

– För att hålla oss friska.
Ett trögt lymfsystem jobbar långsamt och kan ge svullna fötter, ben och fingrar tex, eller hela du känner dig svullen. 

Och när vi till exempel stukar foten och den svullnar upp är det lymfsystemet som ska transportera bort överskottsvätskan så att svullnaden kan lägga sig. 

Om lymfsystemet är trögt och inte klarar av att rensa bort slaggprodukterna kommer de att samlas upp i bindväven och kan med tiden bli till fibroser. Fibroser är förtätningar i fettväven när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop. Fibroserna gör ofta ont vid beröring. 

De vanligaste områden där du kan märka om ditt lymfsystem är trögt, är nacken, runt vristerna, knäna, låren, överarmarna och buken. Men också vid gamla skador och ärr där det kan ha bildats fibroser som gör det svårt för lymfvätskan att passera.

 

Visst vill vi alla må bättre, så Sätt igång..

PS. Glöm inte att röra på dig lite mer än du brukar, det gillar ditt lymfsystem.

Yoga, stretchövningar är superbra, och till och med att stå och skaka sin kropp i 3-5 minuter sätter fart på ditt Lymfsystem.

Svårare än så behöver det inte vara.

 

Varma hälsningar

AcuZonLine / Jeanette                                                                                   

bottom of page