top of pageMin Coaching blogg

Livets insikter och utsikter

Magiska Måndag


28 december 2020


Jag hoppas ni alla haft en fin Julhelg och att du/ni fyllt den med omsorg till dig själv och massor av kärlek, och inte bara presenter till varandra.


Många har tyvärr fått vara mer ensamma än vanligt för att de utav olika anledningar undvikit att vara fysiskt tillsammans med släkt och vänner.

Sorgligt faktiskt, när denna tid mer än nånsin

 🌟ska sprida ljus och glädje över livet.🌟


Mycket har hänt under detta året, och många frågor har ställts, men har vi fått några vettiga svar???


Jag sa i början på detta året att vi skulle ut på en gemensam resa tillsammans....kommer någon ihåg det? På sätt och vis har vi det, men inte på det sättet jag/ eller någon önskat sig.

*Vi har på många sätt blivit ifråntagna både vår yttrandefrihet och frihet att röra oss.

*Man har talat om mer sjukvård än hälsovård.

*Man har visat dödssiffror i media, än hyllat och jublat över de nyfödda!

*Varför blev det så här?

*Varför har människor tvingats att va ifrån varann?

*Varför har människor inte fått sitta bredvid sina gamla och vara med på deras färd mot slutet av deras liv och få säga farväl?

* VEM bestämde det egentligen?

Många många fler frågor kan ställas, nu mer än nånsin, efter att detta året lider mot sitt slut.


När ett år brukar va slut så brukar jag iallafall känna mig hoppfull och fylld av liv och lust inför det NYA året....men ärligt talat, så har jag lika många frågor och fler därtill som jag inte fått svar på från detta året.... Har du det också?

Jag ger inte upp och jag hoppas att du inte gör det heller.

Det viktigaste vi har är vår egen kropp och vårt egna sinne att ta hand om. Vår egna kunskap och våra egna drömmar.💞


Att ta hand om vårt egna jag och vårt egna immunsystem och läka inifrån har alltid stått högst på önskelistan för alla människor. Stort som smått. Att ta hjälp om man behöver få vägledning till bättre hälsa borde va prioritet i ens liv.

Att få vara bland människor vi älskar och som älskar oss tillbaka borde också va vår högsta prioritering, eller hur?!


Och gå bort från de som gör dig illa i livet.

Man kan aldrig hjälpa till att förändra någon som inte vill förändras....så slösa inte tid på dem.


Ge dig själv all den tiden istället och utveckla dig utifrån dig själv och dina drömmar och mål. Och ta med dig de som vill utvecklas med dig!


Jag hoppas ändå att du, precis som jag, har samlat ny styrka inför det nya året som närmar sig fort. Jag vidhåller att hålla fast vid att Tro, Hopp och Kärlek övervinner det onda.


Jag önskar dig den största gåvan nånsin år 2021 : God hälsa och massor med kärlek

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

Cyberkramar💝💝💝


Livet är kort...........döden oändlig.......................

Magiska Måndag.......


21 december 2020

Vintersolståndet idag

och Julveckan är här!🎅

Vad har du önskat dig i Julklapp 🎁🎁🎁i år?


Att få tillbaka hela din frihet ? Va tillsammans med dina nära och kära ? Eller är det mer saker/prylar, eller mer kärlek i livet du önskar dig?

Det gamla talesättet (som min mamma alltid sagt) DEN SOM LEVER PÅ HOPPET FÅR TILL SLUT SE.

Jag själv påminns om: (en del kanske kommer ihåg armband och halsband med ett hjärta ett kors och ett ankare på) som man alltid hade på sig förr.......

TRO, HOPP & KÄRLEK.✝️⚓❤

Inte så fel,eller hur?!


Tänker då på att faktiskt träna sin hjärna att behålla hoppet, ( nu mer än nånsin) det hjälper dig att minska effekterna av stress och ångest. På samma sätt gör förmågan att skapa säkrare och mer känslomässigt vårdande miljöer det möjligt att kunna överföra denna känsla till dina närmaste.

Det är möjligt att träna din hjärna att behålla hoppet, och du kan när som helst göra förändringar för att utvecklas mentalt och känslomässigt. Också för att bättre integrera ett nytt tänkande som gör att du kan ta dig igenom nuet.

Här finns samtidigt en annan stor fördel: att förstärka allt detta förbättrar din mentala hälsa omedelbart.

Det finns en annan viktig faktor: du måste inte bara kunna behålla hoppet utan du måste också veta hur du överför det till andra.

Passar väl extra bra nu med allt som sker runt omkring oss...

Samhället har nått en punkt där allt som relaterar till frågan om personlig tillväxt är inriktat på egenvård och överlevnad, samt anskaffandet av välbefinnande och lycka.

Vi människor har en tendens att glida in i en slags självisk materialism, gång på gång.

Efter det här knäppa annorlunda året så är det nog många som har börjat tänka om.🤔🤞

Det är alltså dags att gå utöver sig själv och ta hänsyn till dem som står en närmast. Så kanske är det dags att odla vissa psykologiska färdigheter för att förbättra livskvaliteten och i sin tur kunna skapa goda miljöer för alla.

Att ha hopp kan vara den mest avgörande inställningen och emotionella resursen just nu.


Citat:

”Det minsta du kan göra i ditt liv är att lista ut vad du hoppas på. Och det mesta du kan göra är att leva i det hoppet. Beundra det inte på avstånd utan lev rätt i det, under dess tak.”

-Barbara Kingsolver-


Nycklar för att träna din hjärna att behålla hoppet

Psykologen Dacher Keltner, professor vid University of California, Berkeley, förklarar hopp ur neuropsykologisk synvinkel. I sin bok Born to be Good: The Science of a Meaningful Life förklarar han mekaniken i de områden som har en stark inverkan på välbefinnande och lycka. Han diskuterar även mental hälsa i boken.

Han fortsätter med att säga att människor är biologiskt skapade för att uppleva hopp. Detta viktiga faktum har en underliggande förklaring: det är en överlevnadsmekanism. Hjärnan prioriterar alltid optimism, övervinnande och motståndskraft inför defaitism. Detta beror på att människor annars inte skulle kunna avancera längs livets resa.

Det finns också forskning som illustrerar att hopp är ett motgift mot stress och ångest. Forskare observerade, genom magnetröntgen, att man kan träna hjärnan att behålla hoppet uppe via psykologisk terapi.

Det sker genom kraftig aktivitet i områden som orbitofrontala prefrontala cortex. Men även genom att minska nivån av kortisol i blodet. 

Allt detta leder till ökad motivation och förtroende för sig själv och ens framtid. Således utvecklade forskare några nycklar som vi kan förbättra denna dimension med.

Man kan träna💪🤯 på att Tänka på kort sikt.


Du kan bättre behålla hoppet om du sätter ett kortsiktigt mål snarare än ett långsiktigt mål. Därför är det bäst att fokusera på vad som ska hända nästa vecka eller nästa månad för att minska stress och få en större känsla av kontroll.🤞🙏

Det som kan hända om 12 månader är fortfarande okänt. Att fokusera på det leder därför ofta till obehag. Som du kan se är det bättre att koncentrera sig på något som kommer att hända tidigare.

Därför kan det vara bäst att ställa upp enkla mål för några dagar framöver.

Berätta för dig själv till exempel att allt du vill uppnå nästa vecka är att träffa vänner eller bekanta

Kanske utbyta idéer om ditt yrkesliv.

Eller:

”Jag gillar att vara med min partner” innebär att ”kärlek hjälper mig att behålla hoppet”.

”Jag tycker om att vara med mina husdjur och ta dem ut på en promenad i skogen, bergen eller på stranden” innebär att ”naturen är viktig för mig”.

”Mitt arbete är viktigt” kan uttryckas som ”Jag skulle vilja utvecklas professionellt, detta ger mig styrkan att fortsätta”. Osv osv......


För ibland kan ditt sinne tvångsmässigt glida in i en förlorad gårdag som inte tillåter dig att gå framåt om du stannar kvar i en nostalgi över det förflutna och fokuserar på det. I sin tur gäller att då du tränar din hjärna att behålla hoppet, har du kontroll över dina tankar och din uppmärksamhet.


Hur lyckas du då? Tja,🤔😉✌ fokusera din uppmärksamhet på nuet och inte längre än den kortsiktiga framtiden. Det här är din överlevnadszon och även där dina möjligheter finns. Du måste så frön själv inom detta område med nya beslut för att dina mål ska blomstra.🌱🌱🌱


På samma sätt är det också i detta scenario som nya möjligheter gömmer sig, de du bör dra nytta av. Den enkla handlingen att kunna åstadkomma saker ökar ditt hopp och får dig att känna dig tryggare.

Avslutningsvis....så har din nivå av hopp 🙏👍en direkt inverkan på din mentala hälsa. Att arbeta med detta och överföra det till andra bör därför vara din omedelbara prioritet.❣


Så, Många gånger är det inte lämpligt att fokusera på en alltför avlägsen framtid där ingenting är säkert. För Där finns det bara hypoteser som kan ha förmågan att öka din ångest. På samma sätt är det inte korrekt att placera dig själv i det förflutna som inte längre finns där.

Så lev i nuet och tro på Tomten🎅🎄 och hoppas på att han kommer med massor med kärlek nu i ditt paket......så att nästa år blir fullt av Positiva överraskningar! För DET behöver vi nog alla mer eller mindre.😉✌


Önskar dig och dina kära en riktigt riktig

God Jul🎅🎄🎁 ✝️⚓❤

Cyberkramar❤❤❤

Livet är kort......... döden oändlig......................Magiska Måndag


14 december 2020


Jag hade ju velat skriva om Julen och dess glädje....men istället så ....

Idag blir ämnet kanske en aningens psykologiskt tungt....men ibland är det nödvändigt att påminnas om olika "fenomen"


En gång i tiden läste jag bla psykologi på Lärarhögskolan i Stockholm... Den perioden var lika intressant som intensiv och jobbig. Jag kommer ihåg hur tungt det var att läsa om alla utvecklingsteorier, om olika psykologiska fenomen om psykopati, sociopati osv. Det som jag mycket väl minns var om just ett speciellt ämne..;

Narcissistisk misshandel.

Det innebär olika strategier som används för att förvirra och manipulera sitt offer.


//Eftersom jag även jobbar som coach så stöter jag på detta ibland, för att hjälpa klienter som har råkat ut för "personer" som dessa i sitt liv, och ge dom stöd och styrka för att ta sig ifrån detta psykologiska fängelse.//


Här ger jag en enkel förklaring;

Två av dessa är "Clutter" och "Gaslighting".

"Clutter" är när man ger ut två helt olika polariteter så att offret ska bli förvirrad och inte veta vad som är sant och falskt, vilket gör att offret inte får möjlighet att fokusera på det allra viktigaste i sammanhanget.

"Gaslighting" är en form av manipulation där information förvrängs, förvanskas eller utelämnas eller där falsk information presenteras med avsikten att få offret att tvivla på sina egna minnen, uppfattning och sinneshälsa. Det kan variera från att förövaren endast förnekar fakta till att iscensätta bisarra händelser med avsikten att desorientera offret.

Narcissistisk misshandel innebär också att isolera offret från sina närmaste vänner och släktingar, i syfte att ha full kontroll över personen ifråga, ofta i kombination med massiva lögner för att skrämma upp offret så denne inte tänker klart när denne är försatt i ett primitivt tillstånd av kamp och flykt.!


🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Känner ni nånstans igen detta psykologiska fenomen....??? Har du själv råkat ut för det nånstans/ nångång i ditt personliga liv??


Är det just den här psyopsen/psykologiska operationen våra"folkvalda" överhuvuden utövar mot svenska folket just nu med god hjälp av ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedier??????🤔


Jag vill absolut inte låta som nån som skapar konspirationsteorier här. ✌ För dessa psykologiska teorier är redan för länge sen nedskrivna i böcker och forskningsmaterial i massor som man forskat på.

Så🤔 är detta nu vi är utsatta för ??... alltså psykologisk och emotionell krigsföring i helhet ?? Om, då är det viktigare än någonsin att hålla huvudet kallt, ta reda på sanningsenlig fakta och statistik och inte låta sig manipuleras.


Jag själv är en människa som letar information från alla möjliga håll och kanter....

för att få så många olika infallsvinklar som möjligt och komma närmare orsak, sanning och verkan.


Ungefär som man letar orsaken till var det onda utgår ifrån i kroppen....

Bara för att vi har ont i foten betyder inte det att vi HAR problemet i foten ,, det kanske kommer ända ifrån ryggen.....eller ännu högre upp.


Så sluta aldrig ställ frågor om sånt ni tvekar om och inte förstår . Låt ingen ta ifrån dig din frihet och glädje i livet.


Sköt om din hälsa och stärk din kropp med god näring och motion, fyll din knopp med glada tankar och sänd ut lika mycket kärlek som du tar emot.💞💪


CyberJulkramar i massor ❤❤❤

Livet är kort........ döden oändlig................

Magiska Måndag.....


7 december2020


Så mycket det är som händer runt omkring oss, nu mer än nånsin. För det första är vi inne i Väntans tider....ADVENT. Planering inför Jul och julklappsköp, extra städning och julbak,,,,hejåhå vad vi alltid står i inför denna högtid.

Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att ni gör som ni alltid brukar, samla nära och kära, för det behöver vi nu mer än nånsin.

Inte sitta hemma ensam i dysterhet för att några säger att ni inte FÅR träffa era nära och kära.... jag hoppas och ber att människor har sitt sunda förnuft kvar efter allt det "illa" vi dagligen proppas fulla utav via media.


Vill också påminna om, för jag tror det är nödvändigt, glöm för guds skull inte bort att, VI BLIR VAD VI STOPPAR I OSS.

Gäller både känslor mat och dryck.

Att kost tex. Och hälsa hör ihop är ju välkänt. Visst är det fantastiskt att redan för 2400 år sen uttalade sig greken Hippokrates på ön Kos år 460 f.Kr. som jag berättat tidigare om, så var han en tillhörande släkt av läkare som ansågs stå under beskydd av Asklepios, läkekonstens Gud. Hippokrates och hans efterföljares texter finns en rad hänvisningar till kost, motion, livsstil och beteende som vi idag kan konstatera fungerar alldeles utmärkt bra.


Hippokrates och hans efterföljare har skrivit ner en massa goda egenskaper som örter, grönsaker och övrig mat har/ger i våra kroppar.

Sicka goda livstilsråd det var för människor redan för 2400 år sen!!!

Lite skillnad mot NUTID! Eller??

Personligen önskar jag att människan kunde påminna sig mer om det goda och inte det onda i vårt sätt att leva och i allt vi stoppar i oss och även ransonera bort allt det onda som sprids genom " nyheter" så vår själ får lugn och ro.

För att må så bra som möjligt är det viktigt att äta rätt.

Vi blir vad vi äter och vad vi lyckas ta upp av den näringen.

Kroppens celler nybildas ständigt och de är beroende av god näring för att nya celler ska bli friska och starka💪👍 för DET vill vi ju alla ha,,,eller hur😉👏🙏✌


Ett stort problem idag är att många är både undernärda och samtidigt övergödda 🤔🤔🤔 Har du nån gång själv ställt dig frågan VARFÖR ÄR DET SÅ?????

För det borde ju inte vara så,,, eller hur??!!

Vi lever i en värld där vi kan lätt söka kunskap om saker vi inte förstår och vi kan söka kunskap om VAD det är vi stoppar i oss,,, eller hur??🤔🤔🤔🤔🤔 knepigt.


Vart tog sunt förnuft och egenansvar vägen på dessa 2400 år sen Hippokrates och hans sen senare läkare banat vägen för god hälsa!

Vad hände med nutidens människor???


Även djur och växter "blir vad de äter".

Så därför påverkas vi....

Djur som får bra föda bygger upp en stark kropp med friska celler, vilket ger bra kött. Och fisk som lever i havet har högre halt av omega 3 mot den fisken som odlas i fångenskap som får äta pellets och får en massa pencillin i förebyggande skede för att inte BLI sjuka, men som tyvärr hamnar i oss. De växter som odlas "utan konstgödsel och besprutning av kemikalier".... innehåller stora mängder mineraler och vitaminer som de tar själva upp av jorden. Så .. jag vet att ni vet! Men VARFÖR när vi alla vet detta, tillåter de flesta konsumenterna att köpa det billigare sämre alternativen ? Med påföljd att inte må bra i slutänden.

Vart tog alla levnadsglada sunda människor vägen ?? Jag menar självklart inte alla, men många lever med en inställning att allt som serveras är okey.... men är det verkligen okey?

Varför tillåter sig så många fortfarande att stoppa i sig saker de inte har en aning om vad det är ???

Gäller både mat och mediciner faktiskt.


Tankar när man tänker🤔✌

Ta hand om DIG... och de dina. Sprid omtanke och kärlek, laga god mat tillsammans busa och skratta tillsammans,,,, LEV ett bra liv.

Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort.......... döden oändlig ...................

Magiska Måndagen fick bli en Tisdag... 

1 december 2020


Ibland behöver vi bli påminda av vår Historia för att förstå vår nutid.

Idén att varje människa har rättigheter är inte ny. Man kan se spår av den i olika kulturer och tider. Men under 1700-talet och med den strömning som kallas för upplysningen fick idén genomslag i Europa. Då växte ett nytt synsätt på människan fram, med betoning på förnuft och kritiskt tänkande. Individen ställdes i centrum, istället för religionen eller kungamakten.

Många inspirerades av de nya tankarna och med tidens sociala oroligheter ledde det till stora förändringar.


När USA blev självständigt 1776 antogs en deklaration där alla människor sågs som jämlika och fria, med rätt att sträva efter lycka.

Och efter den franska revolutionen 1789 antogs en förklaring, vars första artikel löd:

”Människor föds och förblir fria och lika i rättigheter”.

Riktigt så bra blev det inte. För alla sågs inte som människor. Slaveriet var utbrett, kvinnor uteslutna och rösträtten var begränsad. Därför följde en lång kamp mot slaveri, för kvinnors rättigheter och allmän och lika rösträtt. Under 1800- och i början av 1900-talet ledde det till flera framsteg i många länder.


Förenta nationerna och den allmänna förklaringen.


Men det var först efter andra världskriget som den moderna idén om mänskliga rättigheter slog igenom på allvar. På krigets ruiner bildades Förenta nationerna. Ett syfte med organisationen var att förhindra en liknande tragedi i framtiden.

Minnet från andra världskriget förskräckte. På krigets slagfält hade miljontals människor dött. Och i Förintelsen utrotades judar, romer och homosexuella, bara på grund av vilka de var. För att inte det skulle hända igen var stater tvungna att respektera sina medborgares rättigheter. Därför antog FN den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

Förklaringen innehåller 30 artiklar som slår fast att alla människor har rätt till ett liv i frihet, utan nöd, fruktan eller förtryck. Ingen människa skulle i framtiden godtyckligt kunna gripas, torteras eller avrättas. Alla skulle få rätt till mat, sjukvård och utbildning. I förklaringen står det också tydligt att dessa rättigheter ska gälla alla människor, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.


Framsteg och utmaningar.


Under efterkrigstiden har många framsteg gjorts. De mänskliga rättigheterna har vunnit mark. Flera diktaturer har fallit. Allt fler människor har fått tillgång till utbildning och sjukvård. Färre människor avrättas. Men fortfarande – långt efter att den allmänna förklaringen antogs – sker allvarliga kränkningar runt om i världen.

Amnesty International är en global människorättsorganisation som samlar in information om övergrepp och försöker påverka regeringar att respektera de mänskliga rättigheterna. Ryssland är ett av de länder som under många år uppmärksammats av Amnesty. Människorättsförsvarare och journalister har misshandlats, försvunnit eller till och med mördats. Men ofta har ingen ställts till svars för det.


Det finns också många exempel, från andra delar av världen, där de mänskliga rättigheterna inte respekteras. Nordkorea, Iran, Vitryssland och Eritrea är bara några exempel, vid sidan av Ryssland, på stater som kväver yttrandefriheten.

Diskriminering är ett allvarligt problem. I Saudiarabien har kvinnor inte samma rättigheter som män och i Nicaragua är det förbjudet med abort, även om graviditeten orsakats av en våldtäkt. Homosexualitet är förbjudet i vissa länder, som i Kamerun där sexuella relationer mellan personer av samma kön är brottsligt. Flera länder avrättar fortfarande människor. I USA används dödliga injektioner och i Kina skjuts människor med nackskott. Tortyr är utbrett och används till exempel i Syrien och Zimbabwe.

Alla borde ha rätt till bostad. Men i världens växande slumområden blir många tvångsvräkta från sina hem, som rivs för att ge plats åt nya byggnader och vägar.


Även sjukvård är en mänsklig rättighet, men trots det dör gravida kvinnor i länder som Sierra Leone och Burkina Faso på grund av att de inte fått en tillräckligt bra mödravård.

Mycket återstår att göra!

Det finns alltså en hel del kvar att göra innan alla har rätt till ”liv, frihet och personlig säkerhet” som det heter i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Även om världen har blivit bättre så är det också viktigt att komma ihåg att den inte har blivit det av sig självt, utan genom att människor har vågat stå upp för sina och andras rättigheter genom åren...........


Nu har allt detta rubbats rejält under 2020 och våra rättigheter har tagits ifrån oss! Varför?

Borde inte vi, varje människa på denna jord, resa sig nu och protestera för våra mänskliga rättigheter, nu mer än nånsin, och ifrågasätta denna kränkning som sker emot vår frihet?!

Vad är det som gör att en del står upp med sitt lands flagga i topp och kämpar för frihet, medans andra väljer att sitta kvar på sin stol och/ eller till och med gömma sig inom sina väggar?

Kan det va rädsla????????

Den stora frågan kvarstår;

VAD är ni rädda för?????

Varför har inte alla MODET att stå stolt upp och försvara sin rättsliga rätt till FRIHET?! Nu mer än nånsin?!

TANKAR NÄR MAN TÄNKER


Litteratur:

Amnesy International report 2015/2016. The state of the world´s human rights.

Ove Bring, De mänskliga rättigheternas väg: genom historien och litteraturen, Bokförlaget Atlantis, 2011

Willy Strzelewicz, De mänskliga rättigheternas historia, Ordfront, 2001

Christoffer Dahlin, Amnesty InternationalWebbplats: Amnesty International//


En fri människa mår så mycket bättre.💞🙏

Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort..........döden oändlig...................................

Magiska Måndag....


23 november 2020


Vi och Världen skådar nu nånting vi i nutid aldrig varit med om. Det viktigaste är nu för oss alla, att fortsätta ställa frågor mot de som bestämmer över oss.

Samtidigt ha sunt förnuft och egenansvar som alltid.


Idag har jag lånat dels textutdrag ur

SNH/WHO.. deras egna beskrivning och riktlinjer om förutsättningar att bibehålla god hälsa. Samt text skriven av Stefan Whilde, för han säger det jag också hade tänkt skriva idag.

Jag själv har inte gått in direkt tidigare på vad som skeri världen,  utan mer runtomkring, och vad som sker i oss människor. Men känner det är dax att ta steget fullt ut och förhoppningsvis hjälpa till att förklara en del av det som sker just nu och vad faktiskt vår Världs/ Europeiska och Svenska hälsolag säger. Men som nu alls inte efterföljs.


Är förvirring största steget mot kunskap?🤔🧐✌ Tänk då på att vi alla blir Genier efter detta!

- Jeanette


💞💞💞💞💞💞💞💞💕💕💞💞💞💞💞💞

Citat:

//Nedstängningar, så kallade lockdowns, skadar och dödar långt fler människor än vad Coronaviruset gör.


Hälsa är inte bara frånvaron av sjukdom. Hälsa är inte detsamma som att vara symtomfri. Detta slog WHO fast redan 1948 med raderna: ”Hälsa är ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom.”


Så här ser Svenska Nationella hälsokommitténs definition av arbete med hälsa ut:

((”Den process som ger människor möjlighet att öka kontrollen över sin hälsa och befrämja den. /.../ För att detta ska kunna uppfyllas måste människan ges förutsättningar att kunna påverka de faktorer som kan begränsa dessa möjligheter /... / den process som hjälper människor att uppleva en känsla av sammanhang liksom ett fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.”))


Enligt Nationella Folkhälsokommittén är stress och belastning, socialt stöd och nätverk, arbetssituation, självförtroende, förmåga att ha kontroll över sin tillvaro, hopp samt framtidstro faktorer som kan påverka hälsan.


Synonymer till ordet hälsa (fornsvenska hælsa): välfärd, lycka, friskhet, vigör, styrka, kraft, livskraft, välgång, hälsning. Ordet har släktskap med hell (att önska någon lycka) och hel (dels i sin helhet, dels frisk, utan skada) och hela (helbrägda, bota), samt helig (som ej får skadas).


Baserat på WHO:s definition, hälsokommitténs förklaring och vårt eget sunda förnuft: Hur i hela fridens namn skulle en lockdown av samhället kunna göra oss människor friskare, starkare, mer socialt kompatibla, lyckligare?


Politikers, myndigheters och medias skräckpropaganda ger knappast människor en framtidstro, inte heller något hopp. Tvärtom ökar stressen och rädslan; två orsaker till ohälsa. Och en lockdown skär av och begränsar övriga vägar till hälsa och välbefinnande.


Människor blir sjuka av att inte få träffa sina nära och kära. Vissa mår psykiskt dåligt vilket tyvärr allt för ofta leder till att det svenska medicinska monopolet skriver ut antidepressiva preparat som både skapar ett syntetiskt beroende och en fördjupad sjukdom.

Framförallt äldre blir isolerade i sina hem och på äldreboenden. De ska skyddas från den belastning som Covid-19 kan bli för personer över 80 år med underliggande sjukdom, men istället utsätts de för ensamhet, bristande kontroll över sin tillvaro, en ökad stress och ett minskat välbefinnande – allt som WHO och nämnd hälsokommitté klassar som orsaker till ohälsa!


Människor förlorar sina arbeten i en lockdown vilket gör att de också förlorar sitt självförtroende vilket i sin tur påverkar hälsan negativt. Identiteten som ett arbete innebär för många försvinner. Vissa går omkull ekonomiskt, inte minst småföretagare, och många mister också sin familj på grund av de slitningar som arbetslöshet i kombination med lockdown skapar inom hemmet. Vissa mister sina hem och tvingas riva upp sina rötter och sina barns trygghet och flytta till tillfälliga boenden.


Allt fler smittas av SARS-CoV-2-viruset. Det är helt naturligt och i sin ordning. De flesta virus smittar. Idag tros det finnas sju olika Coronavirus som smittar mellan människor, fyra av dem är helt vanliga förkylningar. Att smittspridningen ökar betyder inte att viruset blivit farligare. Det är alltså inte samma sak. Det innebär bara att allt fler visar positivt på en Covid-19-test (vilket i sin tur kan bero på att allt fler testas). Antalet döda i Sverige har inte ökat under 2020 jämfört med de senaste 5 åren. // se information hos socialstyrelsen och FHM.

Vi lever i en tid när regeringen här i Sverige, vill införa en grundlagsändring, en "pandemilag" som är direkt kränkande både för individen och för demokratin.


Använd Ditt sunda förnuft. Visa dig själv och din omgivning respekt. Men var inte rädd! Låt inte rädslan ta över och styra Ditt liv.// Stefan Whilde.seAtt ge sitt immunförsvar understöd är alltid bra. 

Ta C- och D-vitamin samt zink dagligen.


Lev som vanligt så långt det är möjligt. Träffa dina nära och kära. Livet är här och nu, inte imorgon eller om två år. Glöm inte bort att leva.


Jag instämmer helt vad Stefan Whilde som är/ homepat, författare/lärare/frilans mm beskriver.


Cyberkramar till alla❤❤❤

Livet är kort.........döden oändlig.......................

❤❣❤Magiska Måndag

Sent men här tillslut.....


"Vi är resultatet av vad vi tänker"

- Buddha


Filosofer har i tusentals år diskuterat om det är förnuftet eller våra erfarenheter som är den viktigaste källan till vår samlade kunskap. Svaret är, som så ofta i filosofins värld, motsägelsefullt.

Eller är det varken eller?


Det finns iallafall en bekräftad sanning, och den är att det är så otroligt lite vi egentligen vet genom bara oss själva. För mycket kommer ju faktiskt från kunskap genom andra...

"Studier" pluggande" forskande med ständiga frågeställningar."

Tänk på att det är så mycket vi inte vet, och så mycket som vi tror att vi vet, men som vi i själva verket inte vet!


Vad är då Skillnaden på att vi tror veta och att vi vet saker ??

-Om du bara hör nåt från någon, så vet du ju inte egentligen så mycket.

-Men har du pluggat, studerat, ställt frågor, ställt frågeställningar från olika perspektiv, mm samlat ihop all information och så vidare ,,,ja då kan du påstå att du vet.


Det gäller alla människor,,, inklusive mig själv,,,

Ja till och med dem du sneglar på och tycker är framgångsrika, driftiga, och självgående. De tvivlar också, de vet inte heller alltid vart de är på väg, vad de ska säga, hur de ska säga det, och vad de ska göra, även om de kanske oftare än du, kan göra sken av det.


Så summan av detta då?

Det mesta av vår kunskap och av våra åsikter har alltså rötterna i andra människors kunskap och åsikter.....

🤔Hur kan det va så?

//Är det därför vi har bibliotek, skolor och högskolor med studier månne?🤔😏OCH äldre erfarna som delger sin kunskap till yngre.........//??


Jo nog är det så, för att allt vi läst, hört och lärt oss från andra, som vi alltså hämtat från andra.

/studerat/ ger oss kunskap.


Samma sak är det med våra åsikter.

Vi skapar oss inte en egen åsikt förrän vi har hört någon uttala sig om en sak, antingen håller vi med, eller så håller vi inte med.

Vilken ställning vi än tar i en fråga, så väger alltid andra människors åsikter in i vår egen bedömning.

Så det som vi tror är vår egen åsikt, är själva verket någon annans som vi instämt i och sedan gjort till vår egen.

Hängde ni med där??😉🤪😜🤗🤯

Men sanning är att väldigt få väljer att söka mer kunskap och få svar på sina frågor. Kan det bero på rädsla eller ren lathet måntro???🤔


Jag vet inte? Vad tror du?

Är det för att man inte vill utmana sig själv eller är det för att man bara är bekväm eller vill vi inte bli besvikna om vi får andra svar än det vi bara hört.????


Men är inte livet lite som en åker...... plöjer vi inte nya fåror och sen sår, så växer det inget?!


Men struntar vi i det och sätter på oss skygglappar solglasögon och hörselskydd, så lär vi oss inte så mycket. Och litar på att andra ska vägleda. Även fast du hamnar i diket och gör ont, så litar du på att andra ska föra dig vidare.


Och det fantastiska är att vi kan faktiskt välja : Vill vi lära oss och fortsätta framåt på den väg du känner dig säker och fri på,,,, eller väljer vi att sätta på oss skygglappar solglasögon och hörselskydd och hoppas på att andra låter oss leva ett hyfsat liv???


Tja, vi kan faktiskt välja.

Vi vill ju bara lära våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn det bästaste Vi vet och kan, så de får en trygg och fri värld att leva i.


Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort........ döden oändlig.........................

Magiska Måndag


9 November 2020


Meningen med livet....

Vad är den egentligen?


Filosofer, författare, vetenskapsmän/kvinnor, konstnärer, och teologer har i årtusenden diskuterat, analyserat och argumenterat och försökt komma fram till ett svar.

Till och med Monty Python gjorde ett försök att förklara denna mänsklighetens största och mest kontroversiella av livets ALLA existentiella frågor i en film som hette just "Meningen med livet".


Nihilismens ståndpunkt är att det inte finns någon mening med livet, att liksom ingenting är sant och att allt är tillåtet. Ur nihilismen synpunkt är tillvaron i princip meningslös och allt som händer beror helt och hållet på slumpen!...... 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔???

""Undrar om det som sker i världen just nu är nihilism""?????


Visst låter det galet surt att vara nihilist??!!


Existensialisterna håller med om att det inte finns någon mening med nånting, men att den går att skapa. En unik individ kan alltid göra sina val och handlingar genom livet som då också skapar mening.


En följdfråga "till meningen med livet" brukar också va om det finns något liv efter detta, men den frågan tänker jag inte ta upp här alls idag.

För just NU gäller det verkligen att göra det bästa av vårt liv,,, här och nu!

Allt som händer oss och som sker i vår närhet behöver faktiskt inte alltid tvunget ha en mening,,, men med just det som sker och händer just nu i världen börjar man faktiskt undra,,, och instinktivt försöker vi hitta en förklaring . Det är väl ändå en helt naturlig mänsklighet. Ifrågasätta när vi inte vet, eller förstår och varför saker sker.

Nåväl....


Att föröka sig är ju ett alternativ, sett ur ett darwinistiskt perspektiv, det vet vi.😉✌

Och Att dö, det vet vi också.


Att samla på prylar medans man lever vinner?! Sett ur ett materialistiskt perspektiv.


Man kan också leva för att skapa förutsättningar för ett bättre nästa liv, hinduistiskt perspektiv.


Att ha så roligt som möjligt medans man lever, hedonistiskt perspektiv.

Att finna en inre ro, epikuristiskt perspektiv.

ELLER.....

Samla så många snygga bilder och poäng, likes, på SNYGGAST.SE, sett ur ett fjortis- nutida-sociala-media perspektiv.😀👌😄🤣🙃😃✌😉


Men ärligt talat....så kvittar väl allt det där.

För meningen med livet är olika för olika människor och det är du själv som avgör vilken meningen med just ditt liv är! Svårare och mer komplicerat än så är det inte.


Va ärlig emot dig själv och försök inte lura dig själv att tro du måste leva som andras liv för att må bra och för att bli uppskattad, erkänd och älskad.❤❣❤


Citat:

The answer my friend, is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind......🎶

- Bob Dylan.


Cyberkramar ❤❤❤

Är det fler än jag som längtar efter fysiska kramar nu när vi är tillsagda att INTE få kramas?!


Livet är kort............. döden oändlig.....................................................................

Magiska Måndag.....


2 november 2020


Dagens tema handlar om rädsla.

Citat:

*Vi förväntas leva ett liv som man "ska" leva.

*Vi får höra att om vi inte utvecklas så avvecklas vi.

*Vi ska alltid vara glada och positiva.

*Vi springer i ett ekorrhjul utan att egentligen förstå varför.

*Vi ler när vi egentligen gråter.

Dra I handbromsen, justera, och lev det liv som du VILL leva.Bry dig inte om vad andra tycker.

- Thomas Gunnarsson


Precis så är det. (Men jag vill tillägga : att vi inte alltid ska lyda det som sägs till oss, utan vi måste lära oss ifrågasätta !)


De flesta har så fullt upp med sig själva att de knappt lägger märke till om du ändrar riktning i ditt liv.

Livet ÄR kort, och från den dagen du dör.....är du död väldigt länge!


Så gör nåt åt det du länge gått och funderat på. Om så nåt litet som du vill justera i ditt liv, så gör det. Ta tag i dig själv och fortsätt framåt➡️


Jag vet, det är restriktioner och skrämselpropaganda runt om oss nu... men stoppa fingrarna i öronen så du inte blir rädd och vettskrämd resten av ditt liv nu......! Och framförallt ifrågasätt Allt du hör om detta som sker. Låt dig inte styras av din rädsla.


Tänkt faktiskt lite på hummern hur den lever..... den hittar ett skal den kan växa i....

Den växer och växer och till slut har den vuxit ur sitt skal....den måste leta efter ett större skal annars så kommer den inte växa sig större....den måste ta en "risk" mellan skalbytena! "Naken, försvarslös och utan skydd, riskerar den sitt liv för att kunna förändras och växa vidare!🐚🦞


Har du också tänkt på att vi människor är inte så olika hummern faktiskt.

Känslan av att vara instängd är naturens sätt att berätta för oss att ta oss ut, hitta nåt bättre ställe att " växa" oss vidare på. Möta faran.

Men Det såklart, så länge hajar och andra fula fiskar simmar omkring ovanför "hummern, vågar ju inte hummern byta skal !! Jo faktiskt, den vågar mer än du tror.


Var det nån som lekte kurragömma när ni var små????

Var det nån som sprang in i en garderob och stod där alldeles tyst, hörde ditt egna knappa andetag och kände pulsen högt i öronen???

Blev du mobbad nån gång och blev du då instängd nån gång på en plats du frivilligt inte hade valt???

Om du kunde, hade du då öppnat dörren och sprungit därifrån? för att du trodde du skulle bli slagen eller förföljd???


Har du nån gång tänkt om vad som skulle kunna hända om du nu sitter instängd i din "garderob"???

Är det bara förutfattade meningar om VAD som skulle kunna hända dig om du öppnade dörren och gick ut i livet?.... eller är det bara dina egna tankar som håller dig fängslad???🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔


Tankar när man tänker......


Ta tag i din rädsla.....oavsett vad den är inför.

Ställ frågor, ta reda på den verkliga orsaken till din rädsla så du kan leva i din egna frihet.


Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort...........döden oändlig.......................

Fredag 30 oktober 2020


Alla Helgons Afton är här 🎃🤤 Har redan sett en massa vandrande skelett ☠ute på gator och torg och en och en annan liten 👿 också 😓 påminner mig faktiskt osökt om det vardagliga runt omkring oss 🤔 alla är lika under vår "maskeraddräkt" vi bär,,, lika men ändå olika😉👌 för en del vågar pröva olika saker för att ta sig till sitt mål, medans andra bara vandrar omkring som osaliga andar utan nåt särskilt mål.

Runt mig är det bara trivsamma spöken👻 som ständigt hjälper till att påminna mig om vilken väg jag ska ta, det känns helt okey för mig😁

Förresten, hur firar du Alla helgons Afton?

Jag tänder lite extra ljus 🕯🕯🕯🕯🕯iallafall för mina nära och kära som är i en annan dimension.


Jobb jobb och ännu mer jobb som ni på nåt vis valt att göra finns på schemat 😁kommer ni ihåg...?

Schemalägger ni all eran tid och slaviskt följer den ? Eller schemalägger ni era prioriteringar?Har ni en plan B om plan A inte skulle fungera?

Att ha en hemlig plan B ÄR ALLTID bra att ha i bakfickan, om det man vill och ska göra helt plötsligt inte blev som du tänkt dig.

Hängde du med där?😁😉

Va inte rädd för utmaningar... det ÄR ju dom vi växer oss starkare av och va flexibel 👌😁

Jag själv till exempel, försöker också att samtidigt ha kul 🤣😂😀🤗för har du inte det känns mycket av livets utmaningar helt meningslösa, och så vill ju ingen ha det, eller hur?😉

Ungefär som vi spökar ut oss på Halloween ... vi klär ut oss till ännu skrämmande varelser och har roligt samtidigt 🎃😁😣👻🤤🤣😉

Kom ihåg....Alla kan👌 Du vet det där ordet MOD ...japp passar in även idag tycker jag. Det är modigt att göra det där som du aldrig har gjort förut😉

Vänta inte på den dagen i ditt liv då du möts av en stor utmaning för att få reda på hur modig du verkligen är och vilken enorm kapacitet du faktiskt bär på inom dig! Den dagen kommer kanske inte. Ta istället ett beslut redan idag om att du från och med nu ska leva med en större tro på dig själv och våga utsätta dig för utmaningar och framför allt,,, fler äventyr!


Ditt liv består egentligen bara av ett enda uppdrag,, Att göra det bästa du kan med den tid du har😁😉👌

Så vad är då målet med allt det här tänker du nu..... Jo ! att du ska våga leva ett liv där "skiten" som kastas på dig inte fäster lika hårt, utan sorterar och reder ut det som behöver fixas till på ett så positivt sätt som möjligt😁👌


Man kan inte alltid kontrollera omständigheterna, men du kan alltid välja HUR du ska reagera.


Så varför inte passa på nu! Gå ut och träna på att va det där spöket eller monstret denna veckan och gå ut och pröva va modig, skräm dig själv eller de närmaste du har runt dig och visa att du vågar göra saker du inte gjort förut, men gör det med kärlek😉🎃👿☠👻👌❤lär dig ducka om du får ägg kastade på dig... vad gör det om du skulle bli träffad? Det går bort i tvätten😉 och så går man vidare till nästa "station" i livet och plötsligt får man godsaker och ett trevligt bemötande 👌😉😁 ÄVEN fast man ser ut att vara ett osäkert vandrande skelett ☠🎃😉 eller ett haltande monster😁

Ha modet att va den du är!

Och skulle du vakna upp en morgon med ett skelett ☠du inte vill ha bredvid dig...... tja varför inte byta ut det😉👌

Jag väljer att ha fina trevliga skelett bredvid och runt mig,,, resten byter jag ut!👌😁😉

Ni vet: samma sak som att rensa bort ogräset runt dig där du är..

Blir liksom lite trevligare, finare och mindre skrämmande då👻😉


Cyberkramar till dig du fina skelett som vill ha❤

Livet är kort.............döden oändlig.....................

Magiska Måndag....


26 Oktober, Sista i oktober. 2020


Har ni ställt om klockorna? Iallafall här i Sverige fick vi sova en timme extra om man ville......


Tid ja 🕰 en timme hit eller dit...kan det göra mycket i ens vardag?🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Ja faktiskt.

Har ni tänkt nån gång på att göra nått nytt i ert liv? Hitta på nåt extra skoj? Utforska nåt? Tid till att må bättre? Eller vad det nu än är,,,

Kanske man tänker🤔 nej, jag har ingen tid över för nåt nytt........

Men faktum är att man faktiskt har det.🤞👍👌😉✌

Även om man inte är en morgon människa,( iallafall inte jag) men går lika bra på kvällen ....


Med andra ord, en extra timme uppe, ger 7 timmar i veckan. Och 7 nya timmar i veckan blir 28 extra timmar I månaden..... och hela 336 timmar till att förverkliga en idé/år, eller ett projekt som man tidigare inte tyckte man hade tid till ! Men i själva verket så har man ju det😀👍 eller hur?

Tänk att det kan vara så lätt att skapa något som man egentligen inte har ..... om man bara bestämmer sig för det!


Citat:

"Det är möjligheten att en dröm kan gå i uppfyllelse som gör livet intressant"

- Paulo Coelho


Så vad ska du göra med din extra timme varje dag?

Jag?🤔 hmmm låt mig tänka lite....blir en timme extra dans faktiskt varje dag.💃 dansa sig frisk och glad funkar för mig 🤞

Spännande att få se vad du hittar på om du ger dig själv en extra timme varje dag 😉🙏👍

För Din tid styr du faktiskt själv över..........Cyberkramar till dig ❤

Livet är kort.............döden oändlig..............Magiska Måndag..........


19 oktober 2020


Livet.....kan man skriva hur mycket som helst om egentligen............


Vi föds, vi lever, vi dör.

Det är nåt vi faktiskt alla vet, eller hur?!


De senaste dagarna har jag sett hört och gjort väldigt mycket saker som känns normalt att göra här i livet....... umgås, njuta av roliga saker tillsammans ,människor planerar ny framtid tillsammans ❣ osv osv osv.

Med andra ord helt "normala ting" för oss människor.

Men samtidigt sett och hört mycket rädsla, ifrågasättande, tillsägelser om restriktioner om saker man INTE normalt får göra nuförtiden.


Påminner faktiskt lite om likheten mellan bebisar och spanska erövrare........

Bebisar håller för ögonen med sina små händer, för att gömma sig för oss vuxna som nyfiket tittar och skojar med dem. Håller de för sina ögon så tror dom ju att vi inte finns.

Eller?.....

Sånt beteende är ju normalt och lite gulligt faktiskt. ❣

Att hålla på så i vuxen ålder är varken gulligt eller naturligt.

Ändå görs det i väldigt STOR grad, synnerhet nuförtiden, och det senaste halvåret av många ....🥴 ( mycket underliggande rädsla i grundtanken)


Har ni sett filmen "What the Bleep Do We Know." Som förmodligen berättar en sann historia eller en "skröna" om de spanska conquistadorerna och Moctezuma ll, Aztekernas härskare. Historien handlar om att de spanska soldaterna 1519 klev iland, iförda sina skimrande rustningar. Urininvånarna trodde att de var gudar eftersom deras gyllene hjälmar reflekterade solens strålar och fick det att se ut som om främlingar kom gående över vattnet. Aztekerna välkomnade besökarna med öppna armar och behandlade dem därefter. RESTEN av historien visar att DET var ett ödesdigert misstag, för den spanske conquistadoren Hernán Cortes avsatte Moctezuma och tvingade honom att erkänna Spanien som folkets nya härskare.

Enligt legenden satt en av aztekerna i flera dagar och bara stirrade ut över havet på den plats den spanska galjonsfartygen hade ankrat innan han lyckades se fartygen.


Vad betyder detta då kan man undra?

Helt enkelt att vi människor ofta misslyckas med att se det vi egentligen ser,,, eller som man brukar säga: Vi ser inte skogen för träden är i vägen.....

Innebörden är densamma.


Att vi inte kan upptäcka det uppenbara beror antingen på ett psykologiskt motstånd mot nya erfarenheter eller en oförmåga att ta till sig saker och ting som vi inte redan har en bekräftad erfarenhet av.......

För om vi tror 🤔att verkligheten är det som vi tror är verkligt.

Eller det som vi tror är verkligt är också det som vi sedan får.🤔🤥

Eller det som vi får är detsamma som det vi söker efter ( eller förväntar oss kanske)🤔

Vi söker det vi redan känner till.....

Och det vi redan känner till,,,är det vi tror är verkligt.?🤔

Och till sist....... det vi TROR är verkligt är också vår definition av verkligheten.?

Vilket leder tillbaka till punkten som säger att verkligheten är det som vi tror är verkligt.....

Krångligt???

De flesta ser ett tydligt mönster i detta. Medans andra inte.


Citat:

" önska inte att saker och ting vore lättare.

- önska istället att du var tuffare."

-- Jim Rohn


Sanning gör ont ibland, men den går inte att undvika. Den går inte att för evigt gömma undan. Förr eller senare måste vi ta konsekvenserna av "vårt" handlande. Att ta reda på vad som verkligen händer/eller är sant, är faktiskt upp till var och en av oss.,,, eller???

Ifrån det lilla till det stora perspektivet i livet, i våra förhållanden, arbetsplatser. Men framför i allt det globala tänkandet som är nuförtiden.

Tankar när man tänker......🤔😉✌


Cyberkramar till dig där ute som kämpar vidare i, vad det än du kämpar för / med

❤❣❤

Livet är kort............ döden oändlig........................................
Magiska Måndag.....

Höll på att utebli, men kom sent efter lång dags jobb......


Tankar när man tänker🤔

Nytt och gammalt, en mix av livet.


Att höra sig själv prata minnen från förr,,,, visar på att man verkligen börjar bli äldre😁✌ Visst är det spännande ! Oavsett var i livet du befinner dig så har du alltid minnen, både goda och onda.

så det gäller att plocka fram de goda mer och bearbeta och lära från de onda.


Är det nån som kommer på sig själv som också gör det mer och mer?

Tycker ni det är roligare att ta fram gamla fotoalbum eller gamla skokartonger med gamla bilder i,, och titta i dom, än å sitta och bläddra bland de tusentals bilderna ni tar i "mobilen" och lagrar i "molnen"?

Varje ny erfarenhet lär dig något nytt om dig själv som individ....faktiskt både på gott och ont, eller hur!😉 Att tro och lita på nån, men bli besviken/sviken känns alltid. Men man lär sig hela tiden nåt ur det med.

Inte förrän man lärt känna sig själv riktigt ordentligt, kommer du också lättare upptäcka VAD du faktiskt behöver för att förändra och förbättra i ditt liv för att må bättre. Du kommer bli medveten om både dina styrkor och svagheter.

Det sägs att verklig kunskap och verklig frihet kan vi bara uppnå genom att förenkla vårt sökande efter kunskap och erfarenhet genom att söka bortom allt mekaniskt inlärt lärande🤔


Är det så att i samma ögonblick vi befriat oss från allt som är mekaniskt i tillvaron, uppstår sann frihet...?!

Tja, det känns så ibland iallafall... människan idag spenderar många timmar varje dag åt "saker" som inte fungerar i den "mekaniska" världen. Det bygger liksom mycket onödig frustration i oss emellan varven.

Kan vi förenkla för att förbättra I dagens samhälle ?

För om vi bara slaviskt följer gamla vanor, rutiner och traditioner, så kommer vi bara förstå gamla vanor, rutiner och traditioner och aldrig lära oss något nytt om oss själva.

Så att låta kreativiteten flöda är ju så roligt att få se och uppleva.... hur nya saker kommer till liv på olika sätt. Att få lägga bort alla färdiga "ritningar" på livet och börja skapa nåt nytt, det kan va hur befriande som helst. Eller hur😁

Tankar dyker också upp om tillit/sanning.

Det finns inte bara en sanning. Det finns inte bara en väg som leder till sanning.

Sanningen är levande och därför förändras den hela tiden. "Att lära känna sig själv, är att studera hur vi beter oss med andra människor.


Citat:

"Fortsätt framåt min vän, för varje ny erfarenhet lär oss en ny läxa"

- Bruce Lee


JA, den kan vi allihopa tror jag.

Först när man verkligen tror på sig själv, då blir allting möjligt. ELLER?!🤔😉

Glöm inte att du alltid har ett eget val, så välj själv att se dig själv som positiv, stark, energisk, begåvad och lycklig.( även om det är tufft just nu😉❣)

Prata, tänk och uppför dig som den person du VILL vara.

Har du nån hjälte tex.?

Viktigt att du hittar din inspirationskälla, som kan hjälpa dig framåt😁✌🙏👌

Citat:

" Innan vi kan förstå andra människor, och våra problem och lösa våra problem, MÅSTE vi lära känna oss själva.

- J.Krishnamurti.


Hur rörigt som helst idag i huvudet när man tänker många tankar....

Men ibland är det bara så....🤔😇🙌🥳😆🤪


Jag personligen tycker det är urmysigt att ta fram de gamla sko-lådorna och albumen och titta på gamla bilder/ minnen för att samla in kunskap och erfarenhet om sig själv och sin omgivning man omgärdat sig med genom åren. Fler än jag?


Slutar med Citat:

All kunskap bottnar i kunskap om dig själv

- Bruce Lee


🤔  känns som det stämmer faktiskt.


❤Cyberkramar i nattens mörker mot tisdagen....


Livet är kort..........döden oändlig......................

Magiska Måndagen


5 oktober 2020


Alla har nog varit med om scenariot:

Du har precis köpt de perfekta skorna och det känns fantastiskt att ta på sig dem och gå omkring.👞🥾🥿👠👡🩰👢 👍

Men sedan kommer den. Plågan! Bara för att du glömde, eller var envis att använda just de nya skorna första dagen, hela tiden.

Skorna måste gås in först, liksom känna på dom om det verkligen var "rätt" skor man köpt som passa ens fot,,, annars är skavsåren och blåsorna där som på beställning. Alltså inget skönt alls! Och är det fel skor så går man ju omkring i onödan och bara har ont, eller hur?!

Jag tror de flesta haft skavsår nån gång i livet faktiskt...en del pratar om vikten med att ha "rätt" strumpor på sig också,eller?

Ash ni förstår nog vad jag menar....😉🤔Eller?

Hur tänker hon nu då kanske "nån" tänker?!


Jo, jag blir faktiskt påmind om att skoskav är ungefär samma sak som att gå omkring i oavslutade relationsproblem.

Det är som att gå omkring med känslomässigt skoskav som tär på en och suger energi.

Ibland vill vi inte ens erkänna för oss själva att en relation skaver, utan hamnar i rätt- eller-fel- fällan och kanske låter prestigen styra, även om vi läcker energi själva.

Inte alltför sällan krävs det en skopa mod för att våga erkänna, först och främst för sig själv, att en annan person har makten att trycka på ens svaga punkter så att man tappar energi.


Om du är modig så Kan du svara ärligt till dig själv: Har du några relationsproblem som skaver??? på jobbet, med grannar, vänner, familjen, den du bor med eller andra???

Kom ihåg att våga sträcka fram din hand vid konfrontationer, i avsikt att uppnå försoning. Handlar faktiskt inte om att acceptera det som hänt/händer, utan handlar främst om din egna befrielse, och att inte låta det som varit få ta din energi och begränsa dig själv i fortsättningen på ditt liv!

Glöm då inte att byta skor till sådana som inte ger dig skoskav alltså😉

Blir så mycket skönare att vandra vidare i livet då.


Cyberkramar till dig som behöver lite extra ❤ för att kunna läka ditt känslomässiga "skoskav"

Hamnar man bara i rätt skor så läker skavet😉👌🙏❣


Livet är kort.........döden oändlig..........................

Magiska Måndag.......


28 september 2020


Slutet av september,,,, löven faller 🍁🍂🍃🍀🌱 fast det är 20-27 grader här där jag befinner mig på västkusten just nu.

Livets dagar rullar på för fullt och många kanske redan längtar tills nästa vår (av olika anledningar)

Jag har tänkt lite på begränsningar.. ...

Citat

" Att planera är detsamma som att flytta framtiden till nuet så att du kan göra någonting åt den idag"

-Alan Laiken

En av de största och mest bidragande orsakerna till att aldrig lyckas förverkliga många av sina planer och drömmar kallas begränsningar. Har sagt det förr på olika sätt.

Begränsningarna är boven i dramat och samtidigt kanske den vanligaste anledningen till att vi ibland ser livet som en kompromiss.

Men ärligt talat..... så är det dom som vi själva skapar!

Albert Einstein sa en gång: " Så fort vi accepterar våra begränsningar, kan vi överträffa dem."

Det innebär att i samma ögonblick vi inser att det är vi själva som bygger hindren i vår tillvaro, eller tillåtit att nån annan byggt hinder, så kan vi faktiskt riva ned dem, och fortsätta framåt.


Citat:

"Det bästa sättet att förutsäga framtiden, är att skapa den"

-Okänd


Tips!

*Ta mer ansvar för HUR du vill leva ditt liv, hur du vill vara som person, och vilken attityd mot livet du vill ha.

*

Tro på att allting är möjligt. Tyvärr är vi många som tidigt blivit fostrade till att göra utan att tänka, att följa och inte leda.

Vi har har kanske blivit tillsagda att tänka i färdiga strikta formler, som gör att vi bara ger oss själva skuldkänslor för att vi vill åstadkomma något som samhället" bestämt" bara är "omöjliga drömmar.

Men vad är det för fel med det då🤔

INGENTING!


*Är du en av dom som redan bestämt dig för vad som är möjligt och omöjligt i ditt liv?

Men du......ärligt talat.......

Inse att det är faktiskt du själv som kan förändra en massa saker!

Du kan förändra din ekonomi, ditt hem, ditt jobb, ditt humör, ditt förhållande OCH din hälsa!


* Du kan aldrig börja ett "nytt liv" eller förändra dig själv förrän du städat ut det gamla, så enkelt är det faktiskt.😉

Precis så som du storstädat ditt hem nu,,, eller gick igenom ditt smutsiga källarförråd som skulle ha gjorts för länge sen. På samma sätt MÅSTE man också städa ur "gammal skit" som man bär inom sig.

Gamla fördomar, och allt det där som du tror att du inte klarar av, måste bort.

Gör en mental storstädning!

Precis så som du börjar kratta bort löv som faller, krattar du även rent i ditt inre.

Spola rent i det som proppar igen ditt system/kreativitet.

Hur många har passat på att rensa i sina förråd/källare/ vindar nu i våras tex....

När vi begränsades till att stanna hemma?!

Att städa rent praktiskt kan vi göra ganska enkelt, eller hur? (Förutom oss som vidhåller att farmors gamla...... ska jag behålla även fast den står längst in i förrådet och tar bara plats.)tex.


Men att städa i den mentala delen i sig själv är tuffare....

Så tänk så här:

Vem eller vad måste jag börja säga nej till?

Vad eller vem/vilka är det som jag tolererar bara för att jag inte vågar säga ifrån?

Är det dax att bryta upp från ett förhållande som man inte mår bra i.

Eller välja bort kompisar som slukar ens energi utan att ge nånting tillbaka?

Är det dags för mig att byta jobb?

Flytta?

Behöver jag förändra nåt för att kunna må bättre just nu?

Ja, mental storstädning Är nyttigt ibland.


Dom flesta blundar för dessa frågor och fortsätter ett tag till,, tills man stupar själv på nåt sätt.

Det handlar om att våga, ta steget och

konfrontera sig själv med frågorna.

För ibland hamnar man i de här begränsningarna.......och det väldigt länge ibland.

För mig handlar det faktiskt om att bli vuxen.

Att ta ansvar för sig själv och sin egen lycka här på vår jord.

Jag har storstädat många gånger i mitt liv.... och lika många gånger tänker man att det faktiskt va inte så svårt..... det krävdes bara mod. Så bort med dina egna uppsatta begränsningar! Så kommer det hända grejer! Jag lovar! 😉🙏


Cyberkramar där ute ❤❤❤

Livet är kort......... döden oändlig........................

Magiska Måndag.....


21 september 2020Redan här på en ny vecka och september är närmre sitt slut än sin egna början!

Pratat mycket om stress tidigare....dagens samhällsproblem, eller hur?! Eller,?

Och när man är en person själv som gillar att ha mycket att göra, men inte stressa. Så får många inte ihop den ekvationen.

Jag brukar säga: känns det rätt i hjärtat och magen så tycker man att det är kul😉😁👌och då kan man ha "mycket att göra fast man gör det i ett bra planerat tempo med även bra återhämtning mellan göromålen. Och tänker på VAD man stoppar i sig samt rör på sig......

Då tar kraften liksom inte slut.


MEN gör man saker hela tiden och som också bara genererar dålig känsla i magen och inte tycker om det man gör....och finner inga bra vilopauser, samt hamnar bara i soffan och kanske inte stoppar i sig den bästa menyn på tallriken.....tja då kommer utbrändheten smygande på dig vare sig du vill ha den eller inte.

Men vad får folk för guidning tillbaka till att hitta sig själva i dagens samhälle när dom gått vilse????

Alltså det VAR BÄTTRE FÖRR,,,, har ni hört den förut?!

I slutet av 1800 - talet och början av 1900- talet fanns det faktiskt i Sverige en väldigt unik läkare som kallades gör "Enköpingsdoktorn" och ibland även som "Mirakeldoktorn" Han hette Ernst Westerlund och var verksam i Enköping OCH i Storlien i Jämtlandsfjällen!

Sicken bra kombination,,,eller hur?!😀

Till hans mottagning kom patienter från hela Europa, Australien, Sydafrika och Indien faktiskt.

Westerlund behandlade framför allt patienter med "asteni", en diagnos som till vissa delar motsvarar dagens utbrändhet / eller utmattningssyndrom. Stress är alltså inte någon ny företeelse.


Oliver Wendell Holmes, som var läkare och anatomiprofessor vid Harvard, skrev om "bråttomsjukan" redan i slutet av 1800- talet.


Westerlund fick igång sina patienter,som själva inte klarade av att ta tag i sin egen krage och börja röra på sig. Han tog över kommandot och ordinerade promenader och annan fysisk ansträngning med successivt ökande belastning.

Sicken Läkare,,, gillar jag skarpt....👌🙏

I Storlien placerades det ut bänkar utefter hela fjället ända upp till toppen, som kallas Vindarnas Tempel.

Han ordinerade sina "asteniker" att i lugn takt gå till en bänk, vila och sedan gå hem igen och lägga sig. Successivt skulle de gå en liten bit i taget och längre och längre för varje dag, tills de till slut nådde toppen 🏁 till Vindarnas Tempel.

Dr.Westerlund ordinerade även en hel del kosttillskott i form av ört mediciner samt behandling med massage av olika slag

Hans favoritblomma var rosengeranium, som ALLTID prydde hans väntrum.


Ernst Westerlund gav skräddarsydda råd med detaljerade förhållningsregler och arbetsuppgifter!

Det finns de som menar att Dr. Westerlund uppfann arbetsterapin.

" Att vila är att göra något annat", sa han.

Westerlund nådde internationell ryktbarhet pga av sina fantastiska behandlingsresultat.

Är det nu så att vi har tillbringat 99.8 % av vår evolutionära utveckling på vandring, då borde det någonstans i motionen och promenaden finnas en väg tillbaka till hälsa och livslust.....

Eller hur?!


Säger bara ; ÖNSKAR DET FANNS FLER dr. WESTERLUND 2020!!

(Men eftersom det inte finns det....utan nästan "bara" vi Kroppsterapeuter som gör vårt allra bästa för att skräddarsy nytt välmående för våra klienter....

Så fortfarande med våra medicinska och kinesologiska utbilningar anses vi som kvacksalvare här i Sverige i dagens nutid, så folk får betala allt sitt välmående till hjälp, ur egen ficka.....)

Jag hoppas du själv ordinerar dig själv ett eller ett par mått fysisk aktivitet och bättre kost och eventuella kosttillskott som du kanske behöver om du är sliten och trött, annars så finns jag här eller kan rekommendera dig vidare till den hjälp du verkligen behöver för att komma på fötter igen.

Jag avslutar med klassiska orden: 

"Cogito ergo sum".

( Jag tänker, alltså existerar jag)

År 1640 sa Rene' Descartes dessa visdomsord.


Sköt om dig.......

Cyberkramar❤❤❤

Livet är kort.........döden oändlig.................

Magiska Måndag


14 september 2020


Klockan ringde 5 imorse😴 ....upp före 🐓tuppen, solen har inte gått upp än, gnuggar sömnen ur ögonen och hoppar ur sängen......

Skönt att det slutat regna tänker jag medans jag skuttar vidare för att göra mig iordning..

Det är så tidigt så att alla mina katter och hundar knappt lyfter på huvudet.


Jag iväg kl.6 för att hämta en god vän i Varberg,  jag textar sen....att NU ÄR JAG UTANFÖR dig👌. Det ljusnar........


Vi samtalar under färdens gång om människors olika beteenden rent allmänt när jag kör henne vidare sen till Calanderska sjukhuset i Göteborg......

Mycket Trafik, men vi rullar på..... vi är ute i god tid så vi slipper stressa!

För stress som ni vet är INTE nyttigt.....


Faktiskt mysigt att få starta veckan med en god handling. För är det inte just det allt går ut på?

Att vi på ett genuint sätt finns till för varandra i vardagen. Utan att utplåna oss själva förstås.

Finns det något viktigare? Jag tror faktiskt inte det.

Nu hade jag inte bråttom. 😇 Så det var inte stressande för mig. Men jag, som många andra, troligtvis de flesta, har alltid tider att passa och har snäva tidsmarginaler annars, som leder till onödig stress i livet👌✌ men inte idag.

Kanske är det de vi ska sträva efter, ge mer utrymme i vardagen, för att vi ska kunna möta upp varandra när vi som minst anar det, och kanske bäst behöver det.👍✌👌

Känns väldigt bra iallafall 😁❤👌


Ta hand om varandra


Livet är kort..........döden oändlig.....................

Magiska Måndag


7 september 2020


Sent, men här.....

I Sverige;

Idag tillägnar jag den till alla som har nån form av luddig diagnos; tex smärta utan känd orsak, eller fått nåt latinskt snyggt namn och sen tillsatt kroniskt efter, som du inte riktigt förstår? OCH Kroniskt betyder då att det inte går över, och att ständigt behöva förklara att man fortfarande har ont! Nä det är ingen party höjare precis!!

Om man är "ung" så säger vården att: ja men du är ung och frisk....du ska se att det snart går över!

Och är du "mittemellan" säger vården ofta att; du är ju inte så ung längre så lite småkrämper får man räkna med!

Och är man senior: tja, svaren kan va oändliga här: och proppas full med mediciner istället.

Man blir både ledsen och smått frustrerad på att höra alla storys dagligen.....skrämmande faktiskt.

Här i Sverige så är tex procent talet för långtidssjukskrivna för någon form av smärta högt, över 90%.

Eftersom jag jobbar som Kroppsterapeut möter man dagligen fler och fler som varit inne i vårdkarusellen och är förvirrade mer än nånsin. De har slussats från det ena till det andra utan några bra resultat alls.

Jo, Ett fåtal får faktiskt hjälp i vården 🤞👏 om du har tur och brutit benet, armen, fått hjärtinfarkt" om du hinner in i tid....eller ska föda barn. En astmatiker blir aldrig ifrågasatt, inte heller en diabetiker osv

Det finns många "osynliga" sjukdomar som läkare inte tar på allvar. Det spelar ingen roll var man har ont eller hur ont man har i kroppen, knoppen eller själen, ALLA borde få den hjälp den behöver....

Och kan inte vården "här i Sverige" hjälpa dig, bara för att alla skickliga Läkare, dietister, psykologer som är så välutbildade, inte kan ställa en diagnos för att de "kört fast men vägrar erkänna det.......

Är det prestigetänkande som gör att patienter kommer i kläm???

Ingen ska behöva leva med smärta bara för att sjukvården har hamnat i en återvändsgränd.

Så du,,,var inte rädd för att pröva alternativa behandlingar som tex zonterapi, akupunktur, Lymfmassage mm mm mm.

Vad har du att förlora om Läkarna inte kan göra mer ??

All smärta kan inte botas......men den kan lindras!🙏👌

Du bestämmer över DIN KROPP OCH KNOPP, så använd dina 85 miljoner hjärnceller och ta kommando över din egna beslut till bra hjälp för dig själv. Eller tipsa någon om att söka hjälp utanför den traditionella vården!

(endast Sverige som det är så här)

I Sverige finns fantastisk högutbildad alternativ vård👌👍🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Cyberkramar till alla❤❤❤

Livet är kort......döden oändlig..........................


Magiska Måndag........


31 augusti 2020  


Sista dagen på sommarmånaden augusti..

Idag blir en bra tid för reflektion och stilla samla kraft inför Hösten som är i antågande.


Cyberkramar till alla som vill ha och behöver lite extra omtanke.


Livet är kort...............Döden oändlig.........................................

Magiska Måndag...


24 augusti 2020


Tankar jag tänker.....

Stöter på detta med människors dåliga självförtroende ... ständigt 🌺 så jag fortsätter på temat SJÄLVFÖRTROENDE.

Så trist och synd att höra människor uttrycka sig :

nej jag kan inte,,,inte ska väl jag inte,,, tror inte jag kan,,, jag kanske provar det sen,,, jag kommer aldrig klara det där,,, jag vågar aldrig säga ifrån,,,, osv osv osv

😔deppigt och synd tycker jag. När det borde va tvärtom😁


Citat:

""Vad är en människas främsta plikt?

Svaret är kort: Att vara sig själv""

-HENRIK IBSEN


Att våga chansa och ta risker är SJÄLVFÖRTROENDE. För utan självförtroende finns det ingen riktig grogrund för att motivera sig själv.

Självförtroende handlar om att våga uttrycka sig och säga vad man tycker och tänker och att bestämma sig för VAD man vill.

Man måste bli uppfinningsrik, gå utanför ramar och va initiativrik.

Man kan ju inte bara sitta på rumpan och vänta på vad "ödet" kommer med till en.

För då blir du sittandes väldigt länge. Ja kanske resten av ditt liv!! Och det vill man ju inte,,,eller hur?!

Drömmen för alla vore att kunna behärska allt, eller hur!? Men oftast lyckas vi med bara ett fåtal saker.


Det Är fullt möjligt att lära sig kapa navelsträngen till sig själv.....men det kräver mod, så man får bättre självförtroende.

Men Att skaffa sig bättre självförtroende är inte bara rosenbeströdd väg framför dig...

Det medför både för och nackdelar i ditt liv...

Nackdelarna är att man får nya kluriga utmaningar. Och det kommer innebära att du gör dina fel och misstag. MEN det är väl det som också är charmen i det hela som kallas livet. 😁 Utveckling att våga testa och prova och våga uttrycka vad vi tänker.👌🌟


Med gott självförtroende kan vi sluta snegla på vad alla andra gör och sluta jämföra oss med andra.

Vi lär oss istället att värdera och uppskatta våra egna förmågor och ideal.

Bra,,,eller hur👏👍✌😉

Sen har vi ju det där med :Bätttre fly än illa fäkta .....- eller???

Självförtroende handlar också om timing om att lära sig välja, tro det eller ej.😉✌👍

Man ställer sig inte och skriker HEJA AIK när man sitter med DIF fans...eller tvärtom. Ja det finns många tillfällen i livet där man med sunt förnuft kanske väljer att hålla tyst istället för att "skrika ut sitt budskap"

Så även här är ett gott självförtroende kan ge dig en ovärderlig insikt i vilka situationer som du ska göra din röst hörd och i vilken som det faktiskt är smartare att ligga lågt och hålla tyst👌 Livet är fullt av sådana tillfällen.

Så bli Smart och modig och stärk ditt självförtroende.🌺👍👌👏 va den du verkligen är❣

Förr eller senare hamnar alla människor i en situation när det är omöjligt att komma undan, när det liksom bara finns en enda utväg och det är att ta itu med "problemet"


Författaren Theopile Gaultiers fantastiska ord:

Det är en ENORM skillnad på att knäböja och att böja sig framåt.


Så va inte rädd för att "sticka" ut .... ta för dig, testa och pröva dig fram. För HUR ska du annars veta vad som funkar för dig, din relation, ditt jobb, din business....ja oavsett vad.👍

Lyssna på din innersta röst--- den har massor att säga!!


""Den som alltid går i andras fotspår kommer aldrig först "

- C.G Jung